În prima Duminică din Postul Mare, numită Duminica Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala Episcopală cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Miercurea Ciuc, înconjurat fiind de preoții și diaconii slujitori ai Catedralei Episcopale.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus credincioșilor: „ Astăzi sărbătorim credința noastră ortodoxă care este Duminica adevăratei credințe, duminica în care ne bucurăm împreună cu Sfânta Treime, Maica Domnului și toți Sfinții din Împărăția Cerurilor. Astăzi mărturisim dreapta credință, prăznuim biruința Bisericii asupra tuturor ereziilor și mai ales cinstirea sfintelor icoane. Icoanele sunt forma de mărturisire a dreptei credințe, ele ne învață drumul către Împărăția Cerurilor. În icoană vedem cerul unit cu pământul, de aceea icoanele sunt pictate pe fond auriu și au nimbul de lumină care înconjoară chipul sfinților, icoanele sunt ferestre către cer, către Împărăția Cerurilor, de aceea ne sunt dragi și ne închinăm în fața lor rugând Sfinții care sunt pictați pe ele să fie mijlocitori către Tatăl cel Ceresc.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioși și i-a îndemnat să cinstească Sfintele Icoane.

Sectorul Media și Comunicații