În Duminica a 4-a din Post, numită și Duminica Sfântului Ioan Scărarul, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a slujit Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc, înconjurat de un sobor de slujitori.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre Pericopa Evanghelică, citită astăzi în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, care este plină de înțelesuri duhovnicești. Preasfinția Sa a făcut referire la credința care se întărește prin post și rugăciune. A amintit faptul că demonii nu se tem de cuvinte, ci se tem doar de smerenie și de prezența lui Dumnezeu în om. 

Ierarhul a mai vorbit și despre Sfântul Ioan Scărarul: „Este o icoană a înfrânării și a ascezei, este o bună călăuză și făclie duhovnicească a celor care postesc și se nevoiesc în urcușul spre Înviere. ”

La sfârșit, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să postească, să se roage, să se spovedească curat și să se împărtășească cu Sfintele Taine.

Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu