Duminică 22 Mai 2016, Preasfințitul Andrei a slujit în Parohia Platonești, protopopiatul Călimani județul Harghita, ocrotită de către Sfântul Ioan Botezătorul. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de corul Anastasios din Târgu Mureș.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus : „ Mântuitorul Iisus Hristos se îndrepta din Galileea spre Ierusalim la sărbătoarea Cincizecimii sau a Corturilor. La scăldătoarea Vitezda „se afla un om care era bolnav de treizeci și opt de ani. Iisus văzându-l zăcând și știind că este așa încă de multă vreme, i-a zis : Voiești să te faci sănătos? Bolnavul I-a răspuns:  Doamne nu am om ca să mă arunce în scăldătoare când se tulbură apa”(Ioan 5; 6-7). Era bolnav trupește dar era bolnav și sufletește, de singurătate. De ce era singur?, pentru că era păcătos. Păcatul te înstrăinează de Dumnezeu. Noi românii avem o afirmație „singurătatea ucide”. Te ucide atunci când nu trăiești cu Hristos și cu Sfinții Lui pentru a putea alunga singurătatea. Slăbănogul când L-a întâlnit pe Hristos a câștigat totul, de aceea s-a tămăduit la cuvântul Lui Dumnezeu și după ce și-a luat patul nu s-a dus acasă ci s-a dus la Templu să i-a binecuvântare și cuvânt de folos : „ Iată că te-ai făcut sănătos de acum să nu mai păcătuiești ca să nu îți fie ceva mai rău”(Ioan 5;14).

După Slujba Sfintei Liturghii Părintele Paroh Viorel Pop a fost hirotesit Iconom Stavrofor iar ctitorii Bisericii și casei parohiale au primit distincții din partea ierarhului.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu