Duminică, 8 Mai 2016, duminica a doua după Paști, a Tomii, facem pomenirea Sfântului Ioan Evanghelistul. Mănăstirea Prislop a îmbrăcat haină de sărbătoare cu prilejul hramului istoric, Sfântul Ioan Evanghelistul. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

La invitația Preasfințitului Gurie a participat și Preasfințitul Andrei care este legat sufletește de Sfânta Mănăstire Prislop. Din soborul de arhierei au făcut parte Preasfințitul Andrei care a avut protia liturgică, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Daniil, Episcopul Daciei Felix și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Pericopei Evangheliei, Preasfințitul Andrei le-a tâlcuit credincioșilor prezenți ce-a de a doua arătare a Mântuitorului, Apostolilor Săi după învierea Sa din morți. Atitudinea Sfântul Apostol Toma fiind pentru noi credincioșii o încredințare a Învierii Mântuitorului.

La Chinonic, Preasfințitul Emilian le-a vorbit credincioșilor prezenți despre personalitatea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, despre contribuția sa la canonul Sfintei Scripturi. El a lăsat o evanghelie, trei epistole sobornicești, iar în Patmos a scris Apocalipsa.

Preasfințitul Gurie, a mulțumit celor 3 ierarhi slujitori, clerului slujitor, maicii starețe stavrofora Pavelida, obștii monahale și tuturor credincioșilor prezenți la această sărbătoare duhovnicească din viața vatrei monahale.

După Sfânta Liturghie soborul de ierarhi, preoți și diaconi au săvârșit o slujbă de pomenire la mormântul părintelui Arsenie Boca.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu