După un efort susținut și plin de râvna credinței, credincioșii Filiei Bățanii Mari, Parohia Micfalău,  Protoieria Sfântu Gheorghe, dimpreună cu păstorul lor sufletesc, Pc.Pr. Pop Gheorghe au întâmpinat încă din zorii zilei de 26 August 2017 pe Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, pentru a fi împreună părtași la bucuria terminării lucrărilor de înfrumusețare a locașului de cult parohial.

Mulțimea clerului și a credincioșilor a participat la Binecuvântarea lucrărilor realizate înspre slava lui Dumnezeu, iar mai apoi s-au rugat la Sfânta Liturghie pentru revărsarea milostivirii Stăpânului Ceresc asupra comunității euharistice din care fac parte.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul a binecuvântat pe toți ostenitorii care au ajutat ducerea la bun sfârșit a lucrărilor de restaurare a frumoasei Biserici, realizate sub directa coordonare a Părintelui Paroh, iar mai apoi, în semn de aleasă prețuire pentru pastorația rodnică de care a dat dovadă, în vederea mântuirii credincioșilor și ca îndemn de stăruință-n cele rânduite spre ascultare, Preasfinția Sa a acordat distincția bisericească de Iconom Stavrofor, Preacucernicului Părinte Pop Gheorghe.

S-a săvârșit și slujba parastasului pentru cei trecuți la cele veșnice.

De asemenea, au fost acordate Diplome de Apreciere credincioșilor și ostenitorilor care s-au remarcat în lucrarea aceasta, alături de părintele lor.