Astăzi, 7 Ianuarie,  Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Izvoru Mureșului, care și-a serbat ocrotitorul Paraclisului pe „Sfântul Ioan Botezătorul”.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus: „Om trimis de Dumnezeu a fost Sfântul Ioan Botezătorul”(Ioan 1; 6) A fost cel care l-a botezat pe Mântuitorul Iisus Hristos și „Cel care a pregătit calea Domnului” (Marcu 1; 2) A fost mare om născut din femeie prin cuvânt cu putere multă, lipsit de diplomație, care pătrundea până la rădăcina păcatului. A pregătit calea Mântuitorului pentru ca poporul să fie în stare să-L recunoască și să-L primească ca Învățător și Mântuitor. În Valea Iordanului boteza cu apă spre iertarea păcatelor și îi îndemna pe cei prezenți să nu fie corupți și să nu facă abuzuri în servicii. Avea puterea mărturisirii din credință și din asceză. A fost un misionar desăvârșit.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe cei prezenți. Răspunsurile la strană au fost date de către viețuitoarele Sfintei Mănăstiri.