După jurizările realizate în cadrul Concursului   Național „Icoana și Școala Mărturisirii” la nivel de Protopopiat, a venit momentul realizării Jurizării la nivel de Protopopiate a lucrărilor și portofoliilor presupuse de formatul acestui an, fapt pentru care, la Sediul Centrului Eparhial, în data de 6 aprilie 2017, s-a întrunit comisia de Jurizare formată din Inspector Școlar, Prof. Mândru Elena, Inspector eparhial pentru Cateheză și Tineret, Pr. Panciu Laurențiu-Gabriel, precum și Profesor de Limba și Literatura Română, Prof. Cazariuc Luminița-Ramona.

Ca urmare a verificării corectitudinii portofoliilor, precum și a împlinirii cerințelor Proiectului, s-a decis câștigătorul, precum și locurile II și III, corespunzătoare fiecărei etape școlare: Liceu, Gimnaziu, Primar, după cum urmează:

Liceu: Locul I – Ailincăi Paula, Liceul „Marin Preda”, din Odorheiul Secuiesc; Coord.: Profesor Religie Pr. Axintioaie Ioan;

Locul II- Baroti Emilia, Liceul Teoretic „Sf.Nicolae”, Gheorgheni

Locul III- Pal Oana, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu”, Bălan

Locul  III- Drugă Alexandra, Liceul Tehnologic Corbu

Gimnaziu: Locul II- Nan Daria-Maria, Liceul Teoretic „Sf.Nicolae”, Gheorgheni

Locul II- Țepeș Sonia, Liceul Teoretic „Sf.Nicolae”, Gheorgheni

Locul III- Urzică Adina, Liceul „Miron Cristea”, Subcetate

Locul III- Adam Miruna, Liceul Teoretic „Sf.Nicolae”, Gheorgheni

Primar:  Locul II- Pop Maria Alexia, Liceul Teoretic „Sf.Nicolae”,

Gheorgheni

Locul II- Suciu Miruna-Maria, Liceul Teoretic „Sf.Nicolae”, Gheorgheni

Locul III- Cozma Andreea- Școala „Varadi Jozsef”, Sfântu Gheorghe.

 

Locul I, va reprezenta Eparhia Covasnei și Harghitei la Etapa Națională, desfășurată la București, prilejuită de Hramul Catedralei Patriarhale (21 mai a.c.), prin înmânarea festivă a unei diplome din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, câștigătorului, ce va fi însoțit de coordonatorul de Proiect.

Locurile II și III vor participat la o premiere festivă cu înmânare de Diplome de merit, dăruite de Preasfințitul Părinte Andrei, cu prilejul unui eveniment marcant din viața eparhiei, Hramul istoric al Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc.

Luând la cunoștință rezultatele, Ierarhul locului a binecuvântat pe participanți, elevi, ostenitori, tineri de toate vârstele și coordonatori, Profesori ai disciplinei Religie Ortodoxă, dascăli, și Preoți, pentru implicarea de care au dat dovadă în vederea bunului mers a vieții duhovnicești din cadrul Episcopiei noastre.