În data de 03 iunie a.c., cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, la Centrul Cultural ”Miron Cristea” s-a desfășurat un spectacol cu ocazia Olimpiadei Județene ”Meșteșuguri Artistice Tradiționale” ediția XXIV-a.

În cadrul olimpiadei județene au participat 143 de tineri cu lucrări formate din icoane pe sticlă, olărit, cusături, lucrări în tehnica string art, precum și alte meșteșuguri tradiționale care au fost expuse la ”Muzeul Oltului și Mureșului Superior” din Miercurea Ciuc, ulterior fiind evaluate de către o comisie de jurizare condusă de către doamna inspector Erdei Lucica din cadrul Inspectoratului Școlar Harghita. Lucrările din expoziție provin de la unitățile școlare de pe raza județului Harghita- Tulgheș, Toplița, Bilbor, Subcetate, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, activitățile fiin coordonate de pr dr. Cătinean Petru, pr Dragoș Cojocaru, pr Vasile Tănase, sora Nicoleta Drăgan, prof Nan Cosmina, prof Pulhac Bogdan, prof Mondics Alina, prof Vătămanu Mihaela.

Spectacolul a fost organizat de către Centrul Cultural ”Miron Cristea” în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei prin Departamentul Tineret și Catteheză, iar la eveniment au luat parte grupurile conduse de prof Loredana Bijec și Lăcrămioara Pop, acompaniate de Vasile Loghin.

Cu această ocazie Asociația Social Educativă ”Andrei Șaguna” a finalizat proiectul ”Picătură de culoare, picuri de cer” desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

În preajma acestui eveniment, pe data de 01 iunie a.c., Asociația Social Educativă ”Andrei Șaguna” a desfășurat un alt eveniment în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea Ciuc- ”Împletim cultură și tradiție”, când a avut loc vernisajul expoziției de cusături și împletituri efectuate de 25 de tineri la Centrul Cultural ”Miron Cristea”.