Astăzi, 12 August, în Duminica a XI-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Paraclis Episcopal din Sfântu Gheorghe, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus: „Numărul 7 este numărul desăvârșirii, a ierta de 70 de ori câte 7 înseamnă să ierți până la infinit, doar așa putem ajunge în Împărăția lui Dumnezeu. Împăratul din Parabola evanghelică de astăzi avea o slugă datornică cu zece mii de talanți, o sumă fabuloasă, o suma de zece mii de dolari. Sluga a venit la Împărat, a căzut în genunchi rugându-l să-l ierte și să-i îngăduiască că-i va plăti tot. Împăratul mișcat fiind de gestul lui, l-a iertat, dar ieșind sluga aceea a găsit pe unul dintre cei ce slujeau cu el și care îi datora o sută de dinari, un dinar este echivalentul unei zi de lucru, punând mâna pe el îi zicea : plătește-mi ce-mi ești dator! A fost surd la rugămintea fratelui lui, atunci celelalte slugi văzând ce s-a petrecut au spus stăpânului toate cele întâmplate. Împăratul chemându-l îi zise: Slugă vicleană, toată datoria și-am iertat-o pentru că m-ai rugat, se cădea ca și tu să ai milă de cel împreună slugă cu tine, și mâniindu-se stăpânul l-a băgat în închisoare până plătește tot. Daruriile din om sunt daruri ale lui Dumnezeu și trebuie cultivate. Bogăția poate fi un dar de la Dumnezeu dacă s-a câștigat drept, iar proprietarul să o folosească pentru el, pentru semenii săi și pentru Dumnezeu. Bogăția poate fi un drog dacă îți lipești inima de ea. Dumnezeu bogat fiind așteaptă de la noi să fim cumpătați în toate ca să își reversa mila și iertarea asupra noastră.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotesit întru duhovnic pe preotul Ștefan Lazăr, parohul comunității euharistice din Valea Dobârlăului.