Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, în data de 04 aprilie a.c., la Capela din cadrul Spitalului de Psihiatrie –Tulgheș, s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului, săvârșită de către preoții parohi Vasile Tănase de la parohia Poiana Veche, Dragoș Cojocaru de la parohia Sângeroasa, Matei Marius Țepeș de la parohia Bilbor II, și Cristian Cristinoi-consilier social.

Aici sunt internați 240 de pacienți, bolnavi cronici cât și acuți, având asigurată asistența medicală, instituția este condusă de către doamna ec. Csibi Veronica-manager și se află în subordinea Consiliului Județean Harghita.

La finalul slujbei s-a ținut un cuvânt de învățătură despre puterea pe care o are rugăciunea, dar și legătura dintre sănătatea sufletească și trupească pe care Mântuitorul Iisus Hristos deseori o evidențiază, iar cei prezenți, bolnavii au avut parte de o mică agapă, primind cu binecuvântarea Ierarhului și daruri, iconițe, cărți de rugăciuni, precum și articole vestimentare.

Tot în duhul ajutorării semenilor a avut loc la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc în ziua de miercuri, 05 aprilie a.c., Taina Sfântului Maslu pentru cei bolnavi.

Cu binecuvântarea Ierarhului, Pr. Paraschiv Oltean consilier în cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Covasnei și Harghitei, precum și reprezentantul sectorului social au oficiat slujba, la finalul căreia s-a vorbit despre vremea postului și a rugăciunii, care aduce mari beneficii trupului și sufletului. La finalul slujbei, cei prezenți au primit daruri binecuvântate de Chiriarh.

Atât la Capela spitalului de Psihiatrie cât și la Spitalul Județean de Urgență, se oficiază în mod constant, rugăciuni pentru cei bolnavi, acatiste precum și Taina Sfântului Maslu.