Astăzi, 14 Ianurie 2018, în Duminica a 29-a după Rusalii, la Mănăstirea „Intrarea Domnului în Ierusalim și Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Făgețel, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre Pericopa Evanghelică următoarele : „Mântuitorul Iisus Hristos s-a apropiat de leproși dar nu a făcut minunea ci i-a trimis preoților zicând: „Duceți-vă și vă arătați preoților!” (Luca 14;17). Lepra este o boală foarte răspândită în zonele africane, dar și în România la Tichilești județul Tulcea. În mijlocul oceanului Pacific, în Hawaii este cea mai mare leprozerie din lume, un oraș întreg. Lepra este o boală de piele care nu doare, pe corp apar pete albe, pe piele apoi se desprind cartilajele și omul rămâne o jumătate de schelet, nu sunt remedii de vindecare până în prezent, nu s-a descoperit virusul. Preoții erau și medici, ei diagnosticau această boală conform cărții Levitic. Iisus Învățătorul săvârșește minunea de la distanță. Ei s-au vindecat pe cale și Domnul dorea să vadă cum se comportă ei, dacă au recunoștință. Sentimentul recunoștinței pornește de la gesturile elementare care se învață în cei 7 ani de acasă. Politețea este o floare rară care într-o lume secularizată se pare că dispare. În cadrul dumnezeieștii liturghii noi îi mulțumim lui Dumnezeu zicând :„Pe Tine te lăudăm, pe Tine te Binecuvântăm, Ție îți mulțumim și ne rugăm, Ție Dumnezeului nostru!” Mântuitorul Iisus Hristos în momentul în care a venit samarineanul ia zis: „Scoală-te și dute, credința ta te-a mântuit.”(Luca 17;19) Să avem credință în Dumnezeu și să ne rugăm pentru iertarea păcatelor nerecunoștinței.”

Preasfinția Sa, la sfârșitul Sfintei Liturghii, la hirotesit duhovnic pe ieromonahul Pantelimon Chifu, viețuitor al Sfintei Mănăstiri din Făgețel.