Sâmbătă, 18 martie 2017,  la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din localitatea Toplița, Județul Harhita, a avut loc Etapa Județeană a Olimpiadei pentru Materia Religie Ortodoxă, cu participarea a 71 de elevi ai Instituțiilor de învățământ din județ.

Cu acest prilej, după finalul probei scrise, porțile Sfintei Mănăstiri „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Toplița s-au deschis pentru toți participanții olimpiadei, pentru a oferi acestora o clipă de răgaz duhovnicesc, prin care temele scrise să devină parte integrantă a sufletelor lor.

Au fost vizitate biserica istorică a Sfintei Mănăstiri, precum și Biserica Paraclis, și Muzeul de cultură și credință ocrotit de părinții nevoitori în aceast așezământ monastic. Ghidajul și învățăturile duhovnicești au fost oferite tinerilor de însuși Părintele Stareț al acestei Mănăstiri, Preacuv. Pr. Arhimandrit Emilian Telcean.

Preasfințittul Părinte Andrei a transmis tinerilor participanți la acest eveniment binrecuvântarea Sa arhierească, dorind acestora spor duhovnicesc în toată lucrarea cea bună, minte trează și inimă curată.

Sectorul pentru Cateheză și activități cu Tineretul