Marți, 22 Februarie 2017, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, înconjurat de preoții protopopiatului Călimani și din parohiile învecinate din județul Neamț, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia Tulgheș, protopopiatul Călimani județul Harghita urmată de slujba înmormântării Părintelui paroh Vasile Șuteu, care în urma unei suferințe se mută la Domnul.

Câteva date biografice ale Părintelui Vasile Șuteu:

În anul 1950 în ziua Domnului de 20 August, în satul Sînmiclăuș, județul Alba, din părinții Vasile și Maria se naște pruncul Vasile.

Termină liceul de la Teiuș în anul 1969. Se căsătorește cu tânăra Maria pe 5 August 1972.  Dorind să studieze apoi teologia se înscrie la Institutul Teologic de Grad Universitar la Sibiu în anul 1976. Examenul de Licență îl dă în fața Preasfințitului Emilian Birdaș, Episcop al Alba Iuliei în anul 1980.

Este hirotonit diacon și preot de către Preasfințitul Emilian Birdaș în anul 1980 fiind numit paroh în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Comuna Tulgheș județul Harghita. A condus turma încredințată spre păstorire până în data de 18 Februarie 2017 când se mută la cele veșnice.

A fost ales în mai multe mandate Membru în Consiliul Eparhial și un mandat a fost membru în Adunarea Național Bisericească. În anul 2010 după 30 de ani de activitate sacramentală, administrativă și învățătorească, Înaltpreasfințitul Ioan îl ridică la rangul de Iconom Stavrofor.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!