Cu această ocazie a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

La invitația Ierarhului locului, Preasfinția Sa, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a făcut parte din  soborul de ierarhi care a liturghisit, alături de: Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și al Bacăului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop locțiitor de Dacia Felix.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a amintit credincioșilor veniți în mare număr la slujbă despre valorile autentice ale Ortodoxiei, despre frumusețea și bogăția cultului ortodox, despre comuniunea credinței și trăirea reală a vieții duhovnicești în și prin Evanghelia Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Tot odată, Înaltpreasfinția Sa a evocat personalitatea părintelui Arsenie Boca, model vrednic de urmat în viața oricărui bun creștin dornic de mântuire.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și al Bacăului, a vorbit despre figura duhovnicesc morală a Părintelui Arsenie Boca, îndemnând la deplina și corecta cunoaștere a Evangheliilor, precum și la mărturisire vrednică prin credință.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, Preasfințitul Părinte Gurie a aresat mulțumiri celor prezenți, apoi împreună cu soborul de arhierei, preoți și diaconi a săvârșit slujba parastasului la mormântul Preacuviosului Părinte Arsenie Boca, aflat în cimitirul Mănăstirii „Sfântul Ioan Evanghelistul” – Prislop din județul Hunedoara.

 

Secretariatul Eparhial,

Sectorul Media și comunicații