Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit în a treia zi de Crăciun Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Întorsura Buzăului, județul Covasna.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus credincioșilor: „Sfântul Arhidiacon Ștefan este unul dintre cei 7 diaconi. Numele lui derivă de la aramaicul Kelila care înseamnă coroană. A fost format la școala lui Gamaliil, rudenie cu Sfântul Apostol Pavel. Îl acuzau martori mincinoși că ar fi hulit împotriva lui Dumnezeu și lui Moise, blasfemii împotriva Legii datinilor și Templului. Rezultatul? L-a dus la judecata sinedriului. S-a format un complet de judecată ad-hoc în care Sfântul Ștefan ține un cuvânt mișcător profund despre iubirea lui Dumnezeu. Scoțându-l afară din cetate pentru că nu aveau voie să ucidă cu pietre pe cineva în interiorul cetății păcii – Ierusalim, l-au scos afară și îl băteau cu pietre. Saul păzea hainele încredințate. În timp ce îl băteau cu pietre pe Ștefan „care se ruga și zicea: Doamne Iisuse, primește Duhul meu! Și îngenunchiind a strigat cu glas mare: Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta! Și zicând acestea a murit”. (Fapte 7; 59-60) A fost înmormântat în localitatea Caphar Gamala, aproximativ 32 de kilometrii de Ierusalim. Sfintele Moaște au fost scoase din mormânt și depuse în biserica de pe Muntele Sion. Scriitorul bisericesc Tertulian spune: „Sângele mucenicilor este sămânța pentru alți creștini”. De ce? Pentru că cei ce mureau mărturiseau în același timp și convingerea pentru care se jertfeau. Mucenicii credeau cu tot sufletul lor în credința mărturisită de Sfinții Apostoli, iar această credință înlătura de la ei frica și lașitatea.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii un grup de copii din parohie au cântat colinde tradiționale, iar Preasfinția Sa le-a dăruit colindătorilor iconițe cu Nașterea Mântuitorului.