Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a slujit de Slăvitul Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, la Catedrala Episcopală ,,Acoperământul Maicii Domnului” și ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Miercurea Ciuc, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ca în fiecare an, Lumina Sfântă a ajuns și în Eparhia Covasnei și Harghitei. 

La miezul nopții, Chiriarhul locului a împărțit Lumina Sfântă celor care au venit să se bucure de acest Praznic luminat, care cu mult drag l-am așteptat. Cuvântul Pastoral a fost rostit de către Preasfinția sa, în pridvorul Catedralei Episcopale, după care credincioșii prezenți, în frunte cu Ierarhul și soborul slujitor,au înconjurat Catedrala Episcopală, cântând împreună troparul pascal ,,Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le.”

În continuare, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în Catedrala Episcopală, în cadrul căreia au fost sfințite Sfintele Paști și mâncărurile de carne, aduse de credincioși, în coșuri împodobite tradițional.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala ,,Pocrov” a Catedralei Episcopale, condusă de doamna profesoară Nicoleta Pârvu.

Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți și le-a urat bucurie veșnică în Iisus Hristos cel Înviat.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu