În dimineata zilei de 2 Septembrie, credincioșii parohiei Acriș, Protopopiatul Buzăul Transilvan din județul Covasna, dimpreună cu păstorul lor sufletesc Preotul Ciprian Pintilie au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei pentru a fi împreună părtași la bucuria hramului „Cuviosul Simeon Stâlpnicul” ocrotitorul bisericii parohiale.

În semn de aleasă prețuire pentru pastorația rodnică de care a dat dovadă părintele paroh în vederea mântuirii credincioșilor și îndemn de stăruință în cele rânduite administrației parohiale, Preasfinția Sa i-a acordat disctincția bisericească de Iconom.

Pentru ajutorul acordat bisericii parohiei Acriș, primarul Chirilaș Tiberiu Nicolae al Comunei Vama Buzăului, Preasfinția Sa i-a acordat distincția Crucea Eparhială pentru mireni iar alți ctitori și binefăcători au primit Acte de apreciere.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a săvârșit slujba parastasului pentru cei trecuți în veșnicie. Credincioșii care au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au primit binecuvântări din partea Ierarhului locului.