Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017, Preasfințitul Părinte Andrei la invitația Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a slujit la Biserica „Sfântul Cuvios Ioan Rusul” din Sâmbăta Nouă din Județul Tulcea care a fost cu această ocazie resfințită de către un sobor de arhierei aflați sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Din soborul de arhierei au făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardeaului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos ,Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

Tulcenii prezenți la eveniment au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul. Acestea au fost aduse de o delegație condusă de IPS Varsanufie.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupurile psaltice Tronos și Sfântul Ioan Rusul. Invitați speciali au fost protopsalții Achilleas  Chaldaiakis și Iordanis Diamantidis din Grecia.

La final, Episcopul Tulcii a oferit distincția Crucea Sfântului Iachint de Vicina Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie și Preasfințitului Părinte Ignatie. De asemenea, părintele paroh Mădălin Adrian Iscru a primit din partea ierarhului o diplomă de vrednicie. La rândul său, Arhiepiscopul Tomisului a oferit părintelui Adrian Crucea Sfântului Apostol Andrei.