Pentru prima dată în istorie, cu binecuvântarea Preafericirii Sale, a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Pr. Prof. Dr. Emil Nedelea Cărămizaru a adus spre închinare încă din ajunul sărbătorii, Sfintele Moaște ale Sfântului Nicolae, care se află în Biserica Sf.Gheorghe Nou din București (al cărei paroh este).

         În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a vorbit despre viața pilduitoare a Sfinților Mărturisitori Ardeleni, ilustrând jertfelnicia de care aceștia au dat dovadă.

         Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a învățat despre cei care de-a lungul timpului au mărturisit pe Hristos fără teamă, îndemnând la urmarea credinței acelora: ,,pilda vie a Sfinților Mărturisitori din Ardeal reprezintă o invitaţie caldă de a-L urma pe Hristos, abandonând grijile mărunte şi manifestând un elan dinamic spre Dumnezeu. Într-o lume cuprinsă de angoasă şi apăsată de atâtea probleme şi care tinde spre pesimism, creştinul adevărat merge înainte cu speranţă. El înfruntă obstacolele, convins că „cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui(Mt. 24, 13)”.

         La momentul potrivit Pr. Prof. Dr. Emil Nedelea Cărămizaru a primit distincția Crucea Sfinților Ierarhi Bălgrădeni .

 

Secretariatul Eparhial,

Sectorul media și comunicații