Peste 1000 de clujeni au participat Duminică, 19 Iunie 2016 de Praznicul „Pogorârii Duhului Sfânt      ” la procesiunea de Rusalii organizată de Arhiepiscopia Clujului pentru cel de-al 6-lea an consecutiv. Pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane a Clujului, Maramureșului și Sălajului, Vecernia specială a plecării genunchilor a fost oficiată de către Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Toți preoții din Municipiul Cluj și din satele limitrofe alături de stundeți și elevi ai Seminarului și Facultății de Teolgie Ortodoxă cât și de tineri ai Asociațiilor ortodoxe de tineret din Eparhie au fost de față.

După rugăciunile speciale din cadrul Vecerniei, plecării genunchilor, Ierarhii prezenți au condus mulțimea într-o procesiune pe străzile Municipiului în semn de evlavie pentru marea sărbătoare a „Pogorârii Duhului Sfânt”. Ajunși din nou în fața Catedralei Mitropolitane, Ierarhii au rostit rugăciuni de binecuvântare a holdelor specifice Praznicului Cincizecimii.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu