Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Municipiul Miercurea Ciuc județul Harghita, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile la strana au fost date de către viețuitoarele Mănăstirii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Municipiul Miercurea Ciuc.

In cadrul Sfintei Liturghii diaconul Samoilă Daniel Marius a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Iarăș, protopopiatul Sfântu Gheorghe județul Covasna.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a spus credincioșilor: „Cuvintele referatului biblic de la Evanghelistul Marcu cap 8 versetele 34-38 sunt adresate mulțimii și ucenicilor. Hristos le-a recomandat câteva principii morale în vederea unei răsplăți veșnice. Trebuie să împlinească trei conduiții indinspensabile: „Să se lepede de sine, să-și i-a Crucea și să-Mi urmeze Mie”(Marcu 8, 34). Lepădarea de sine înseamnă renunțarea la ceea ce râvnim după inima noastră – tăierea voii. Urmarea lui Hristos, dăruirea de sine, răsplată pe măsură – viața cea veșnică.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii credincioșii prezenți au primit binecuvântări din partea ierarhului locului.