Preasfințitul Părinte Nestor a fost ales joi de Sfântul Sinod în demnitatea de Episcop al Devei și Hunedoarei, în locul vrednicului de pomenire Episcop Gurie Georgiu, decedat în luna octombrie.

Preasfinția Sa primește în acest an pentru a doua oară votul sinodalilor, după ce în data de 25 februarie era ales Arhiereu vicar al Eparhiei pe care o va conduce.

„Bucuria firească a acestui moment nu mai este aceeași. Este însă un balsam de mângâiere, pe o inimă și peste toate inimile îndurerate ale celor care suntem în Episcopia Devei și Hunedoarei”, a declarat ierarhul imediat după alegere.

Noul episcop ales și-a exprimat intenția de a continua lucrarea și de a valorifica mai mult moștenirea bogată materială, dar mai ales spirituală pe care a lăsat-o Preasfințitul Părinte Episcop Gurie după cei 12 ani de păstorire.

„A plecat dintre noi într-un moment neașteptat, prematur, însă avem nădejdea că prin duhul pe care l-a lăsat în Episcopia Devei și Hunedoarei și prin lucrarea pe care a săvârșit-o pe mai departe va rămâne să fie păstorul nostru. Și noi, cei rămași, doar vom încerca, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin mijlocirea Preasfinției Sale să continuăm lucrarea rodnică pe care a săvârșit-o în județul Hunedoara”.

PS Nestor a mulțumit Patriarhului Daniel, Mitropolitului Laurențiu al Ardealului și întregului Sinod pentru încrederea acordată.

„Veșnică să-i fie pomenirea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie și vă cer în continuare tuturor: Pomeniți-mă în rugăciune, ajutați-mă cu sfatul, cu ajutorul și cu călăuzirea pentru a putea ca unul ce sunt mai tânăr în Sfântul Sinod să continui lucrarea și a duce mai departe moștenirea lăsată de Părintele nostru Episcop Gurie”, și-a încheiat intervenția noul Episcop ales al Devei și Hunedoarei.

Întronizarea noului episcop al Devei va avea loc în data de 26 decembrie.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu