Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit în după amiaza zilei de sâmbătă, 3 octombrie 2020, slujba de sfințire a casei sociale și a unei cruci ridicate în memoria eroilor din Parohia „Înălțarea Domnului” – Bistra, comuna Bicazu Ardelean,  precum și slujba de sfințire a unui centru social, în Parohia „Învierea Domnului” – Bicaz Chei II.

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a fost prezent în după amiaza zilei de sâmbătă, în două parohii din Protopopiatul Piatra Neamț. Ierarhul a fost însoțit în cele două comunități parohiale de părintele Valentin Tofan, protoiereul Protopopiatului Piatra Neamț.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat prima dată  slujba de sfințire a casei sociale din Parohia „Înălțarea Domnului” – Bistra, comuna Bicazu Ardelean. Totodată, a fost sfințită și o cruce ridicată de comunitatea din Bicazu Ardelean în memoria eroilor.

La finalul slujbei, ca recunoaștere a activității deosebite desfăşurate în mijlocul comunității din Bicazu Ardelean, părintele paroh Vasile Andrei Armanu a fost hirotesit întru iconom stavrofor, primind din partea ierarhului semnele distinctive: bedernița, crucea pectorală și brâul roșu. De asemenea, au primit diplome de apreciere toți binefăcătorii.

În continuare, ierarhul a ajuns în Parohia „Învierea Domnului” – Bicaz Chei II, unde a oficiat slujba de sfințire a unui centru social.

Drept recunoștință pentru implicarea și jertfelnicia de care a dat dovadă, preotul paroh Marin Dumitru a primit din partea Arhiepiscopiei Iașilor distincția Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei”. Alături de părintele paroh, au fost evidențiate și persoanele care au ajutat la ridicarea centrului, acestea primind diplome de vrednicie.

Sursă: Doxologia

Foto: Adrian Sârbu