De slăvitul praznic al Învierii Domnului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit Slujba Învierii și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc, județul Harghita.

Slujba Învierii a fost săvârșită la miezul nopții, în pridvorul Catedralei Episcopale. Preasfinția Sa a împărțit credincioșilor prezenți Sfânta Lumină care și în anul acesta a fost adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Răspunsurile la strană au fost date de obștea de maici de la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” din Miercurea Ciuc și de corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale.

Slujba Vecernie, numită și „A doua Înviere”, a fost săvârșită de Preasfinția Sa la orele amiezii la Catedrala Episcopală, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Vecerniei, Preasfinția Sa împreună cu preoții slujitori au citit textul evanghelic în zece limbi: română, greacă, latină, ebraică, italiană, spaniolă, franceză, germană, engleză și maghiară.

Credincioșii prezenți au primit binecuvântarea Ierarhului alături de tradiționalul salut pascal: HRISTOS A ÎNVIAT!

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu