De sărbătoarea Sfântului Mucenic Dimitrie, Preasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Miercurea Ciuc.

Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre viața și minunile Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. Îl cinstim pentru că el l-a cinstit pe Hristos. A cinsti pe sfinți înseamnă a urma în credința lor în Hristos. Poporul român are mare evlavie la Sfântul Dimitrie, multe biserici și mănăstiri îl au ca ocrotitor, iar mulți credincioși îi poartă numele.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Ierarhul a urat la mulți și binecuvântați ani celor care poartă numele Sfântului Dimitrie.

În cadrul Dumnezeieștii Liturghii a fost pomenit Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei mutat la Domnul, fost apropiat al Episcopiei Covasnei și Harghitei.

Răspunsurile la strană au fost date de către corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale.

Troparul, Glas 3:
Mare apărător te-a aflat întru pri­mej­dii lumea, purtătorule de chi­nuri, pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci precum mândria lui Lie ai surpat și la luptă îndrăzneț ai făcut pe Nestor, așa Sfinte Dimitrie, pe Hristos Dumnezeu roagă-L să ne dăruiască no­uă mare milă.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Alexandru Moroianu