În Duminica în care prăznuim „Schimbarea la Față a Domnului”, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La chinonic, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a vorbit credincioșilor despre Praznicul de astăzi, în care a subliniat temeiurile biblice și scrierile Sfinților Părinți, în special Scrierile Sfântului Grigorie Palama despre Lumina necreată.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a adus cuvinte de mulțumire, ierarhilor și preoților pentru împreună slujire, oficialităţilor centrale și locale precum şi  credincioşilor prezenți în această zi de sărbătoare.

După rugăciunea amvonului, Preasfințitul Părinte Andrei, a rostit rugăciunea de binecuvântare a strugurilor.

Răspunsurile la strană au fost date de către obștea de maici a Mănăstirii „Schimbarea la Față a Domnului” din Sita Buzăului.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu