La Centrul Eparhial din municipiul Miercurea-Ciuc, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, s-a desfăşurat sâmbătă, 13 ianuarie 2018, şedinţa  anuală de lucru a Adunări Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.

Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie Arhierească oficiată în Catedrala Episcopală cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae” de către Preasfinţitul Părinte Andrei împreună cu membrii Permanenţei Consilului Eparhial, Preacucernicii Părinţi Protopopi, Preacuvioșii Părinți Stareți şi membrii clerici ai Adunării Eparhiale, la care au asistat membrii mireni ai acestui organ deliberativ al Eparhiei.

În continuare, în Sala de şedinţe „Miron Patriarhul” a Centrului Eparhial au fost citite rapoartele pe sectoare, care au reflectat complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul Eparhiei noastre în anul care a trecut.

Plenul Adunării Eparhiale a luat act de amploarea lucrărilor așezămintelor monahale, unităților parohiale, protopopești și de la Centrul Eparhial, de activităţile culturale, misionare, administrativ-bisericeşti, programele social-filantropice și proiectele educative cu tinerii desfăşurate.

După ce rapoartele citite au fost aprobate de către Plenul Adunarii Eparhiale, au urmat căteva luări de cuvânt în care au fost apreciate realizările Episcopiei și s-au formulat unele propuneri de viitor.

În cadrul lucărilor Adunării Eparhiale a avut loc și lansarea volumului apărut cu binecuvântarea Preasfințitul Părinte Andrei „Lumini pe calea slujirii pastorale”, o oglindă a slujirii Ierarhului nostru în cei zece ani de arhipăstorire.

În încheiere, Preasfinţitului Părinte Andrei a adresat mulţumiri membrilor Adunării Eparhiale cărora le-a acordat acte de cinstire pentru încheierea legislaturii 2014-2018, a adresat mulțumiri celor două Prefecturi şi Consiliilor judeţene din Covasna şi Harghita pentru susţinerea lucrării Bisericii, precum tuturor celor care au sprijinit unităţile bisericeşti în decursul anului 2017.

Mulțumim pe această cale Bunului Dumnezeu pentru toate darurile și binecuvântările revărsate peste noi, cler și popor din această binecuvântată Eparhie a Covasnei și Harghitei.