„Venind la apusul soarelui”, obștea monahală de la Mănăstirea „Schimbarea la Față” sau închinat Preasfintei Treimi împreună cu Ierarhul locului în cadrul Dumnezeieștii Liturghii a Darurilor mai înainte Sfințite.

Al doilea preot slujitor a îmbrăcat „Chipul îngeresc” îmbrăcând Schima cea Mare. Părintele Ieromonah Serafim a primit numele de Ieroschimonahul Serapion.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa l-a îndemnat „Părinte Serapion de astăzi așa cum ne învață Sfântul Apostol și Evanghelist Matei în capitolul 10 versetul 37 „Cel ce iubește pe tatăl sau pe mama nu este vrednic de mine” și eu te îndemn să te preocupi de viața cea veșnică pentru că mântuirea este un dar al lui Dumnezeu făcut oamenilor, iar răsplata este una pe pământ, trăiești viață angelică slujind Sfânta Liturghie iar alta este viața veșnică slujind lângă tronul lui Dumnezeu în ceruri. Să îți iei crucea grea a schimnicie și să te rogi pentru toți care iți cer să te rogi pentru ei, ori te-or asculta ori nu te-or asculta tu roagă-te pentru cei păcătoși ca să se întoarcă cu fața către Dumnezeu”.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu