În miercurea Săptămânii Luminate, 8 mai 2024, zi de pomenire a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, la Mănăstirea Prislop a fost sărbătorit hramul de primăvară.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și  Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, alături de soborul de preoți și diaconi. La slujbă a fost prezent și Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul alcătuit din viețuitoare ale mănăstirii și eleve de la Seminarul Teologic „Sfânta Ecaterina”.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vorbit despre arătările Mântuitorului Iisus Hristos de după Înviere în fața ucenicilor prin care le-a confirmat certitudinea Învierii Sale din morți, precum și prezența Sa continuă în Biserică, la Sfânta Liturghie, prin Trupul și Sângele Său.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre cinstea și harul pe care l-au primit de la Dumnezeu sfinții care și-au trăit viața împlinind poruncile Sale, devenind, la rândul lor, mijlocitori pentru cei ce îi cheamă în rugăciuni, iar la Mănăstirea Prislop, pe lângă Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop, este mijlocitor și Cuviosul Părinte Arsenie Boca care, de asemenea, a primit mare har și răspunde tuturor după ceea ce nădăjduiesc să primească ajutor spre folosul sufletului și spre mântuire. În încheiere Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhilor prezenți, soborului slujitor, maicii starețe și viețuitoarelor așezământului monahal, autorităților locale și celor implicați în organizarea sărbătorii hramului și tuturor credincioșilor pelerini prezenți astăzi la sărbătoarea Mănăstirii Prislop.

După Sfânta Liturghie soborul slujitor a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arsenie Boca, aflat în cimitirul mănăstirii.

Sursă: Episcopia Devei și Hunedoarei