Sfântul Ioan Botezătorul a fost sărbătorit astăzi, 29 august 2023, cu ocazia hramului mănăstirii Făgețel din județul Harghita. La invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie într-un sobor format din slujitorii Sfintelor Altare din Eparhie, precum și din Eparhiile învecinate.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nestor a amintit despre rolul Sfântului pe care astăzi toată Biserica ortodoxă îl prăznuiește, precum și despre lucrarea mântuitoare a acestuia. Viața pilduitoare a Sfântului Ioan Botezătorul este una ce mișcă sufletele obștilor monahale, învățând întreaga biserică despre jertfelnicie și ascultare.

La sfârșitul Sfintei Liturghii chiriarhul eparhiei a mulțumit tuturor celor aflați de fata, explicand totodată și Sfânta icoană in reprezentarea Deisis și importanța acesteia pentru biserica noastră ortodoxă strămoșească.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de clerici din Eparhia Romanului și Bacăului, cărora li s-au alăturat tineri teologi din episcopia Covasnei și Harghitei.

© Episcopia Covasnei și Harghitei