Sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, hramul Paraclisului monahal din incinta Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureșului a adunat cler și popor în frunte cu ierarhul locului în această oază de spiritualitate creștin ortodoxă românească de pe plaiurile harghitene.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a subliniat: „Sfântul Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, cel mai mare om născut din femeie, glasul care strigă în pustie „Gătiți calea Domnului, netede faceți cărările Lui”, este prăznuit a doua zi după minunea Arătării Domnului și a Sfintei Treimi în Valea Iordanului. Sfântul Ioan Botezătorul a fost trimis de Dumnezeu în deșertul Iordanului să anunțe vestea cea bună a venirii lui Mesia și să pregătească calea Lui. El a fost un înger pământesc și om ceresc care stă la granița dintre cer și pământ și unește Vechiul și Noul Testament. A fost primul om de pe pământ care îl numește pe Iisus Hristos Mielul lui Dumnezeu, simbolul blândeții cel ce ridică păcatele lumii. Sfântul Ioan Botezătorul a făcut ascultare de Dumnezeu și L-a botezat în Iordan pe Dumnezeu omul care nu avea de ce să fie botezat, că nu avea păcat. De aceea Tatăl l-a învrednicit să vadă Sfânta Treime în Valea Iordanului.”

La Pericopa Evanghelică Părintele Profesor Universitar, Doctor Nicolae Chifăr, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „ Andrei Șaguna” din Sibiu a ținut un cuvânt de învățătură despre semnificația praznicului Bobotezei și importanța Sfântului Ioan Botezătorul în Valea Iordanului.

În cadrul Dumnezeieștii Liturghii diaconul Bobric Gheorghe Marius a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din satul Platonești Comuna Sărmaș județul Harghita.

Răspunsurile la strană au fost date de către viețuitoarele mănăstirii Izvoru Mureșului, stareța fiind Stavrofora Miriam Oprea și duhovnic Preacuviosul Protosinghel Emanuil Manța.