Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit astăzi, 8 Noiembrie, slujba de târnosire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ”  urmată de Sfânta Liturghie, din parohia Zagon, județul Covasna.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Îngerii au fost creați în prima zi a creației (Facere 1, 1). Sfinții Părinți ne spun că prin cer se înțelege lumea îngerilor, iar prin pământ lumea materială. În ziua a 4-a a Creației au fost create stelele: „Când s-au făcut stele m-au lăudat cu glas Mare toți îngerii Mei” (Iov 38, 7). Sunt noua cete îngerești: Tronuri, Heruvimi, Serafimi, Domnii, Puteri, Stăpânii, Începătorii, Arhangheli și Îngeri. Ceata Sfinților Arhangheli Mihail, Rafail, Gavriil, Varahil, Gudiil, Salatiil și Uriil. Cuvântul Dumnezeu derivă de la ebraicul elohim, prescurtat El, numele sfinților Arhangheli include cuvântul El.Mihael, Rafael și Gabriel. Când îngerii conduși de satana s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu mai marele Arhanghelilor Mihail a luat sabia de foc și lovind a exclamat: „Să stăm bine, să stăm cu frica și să luam aminte!”, că nu putem fi ca Dumnezeu fără Dumnezeu. De aceea tradus Mihail înseamnă Cine este ca Dumnezeu?”. Rafail a fost trimis de Dumnezeu lui Tobie, pentru a tămădui pe tatăl său Tobit de o boală oftalmologică. Rafael tradus înseamnă Dumnezeu este vindecătorul meu.Gavriil a fost mesagerul lui Dumnezeu să vestească nașterea din fecioară a pruncului Dumnezeiesc, el a vestit mironosițelor că Domnul a înviat, nu este aici. Gavriil tradus înseamnă bărbat este Dumnezeu.Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să fie aproape de Sfânta Biserică și să i-a modelul înaintașilor.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preotul Paroh Ilie Vasile a primit distincția Crucea Eparhială pentru clerici, iar ctitorilor și binefăcătorilor li s-au acordat acte de cinstire.