În Duminica  a 21-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc. Sub Protia Preasfinției Sale a slujit un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Dumnezeieștii Liturghii a fost hirotonit Rasoforul Daniil Pinciuc întru diacon pe seama Mănăstirii „Icoana Prodromița și Sfântul Ierarh Nectarie” din Comandău județul Covasna.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură îndemnând credincioșii prezenți să primească cuvântul lui Dumnezeu și să se străduiască să fie pământul cel bun care să aducă roadă. Parabola semănătorului nu vrea să evidențieze stângăcia semănătorului cu care a aruncat sămânța, ea atrage atenția asupra infertilității solului în care au căzut trei pătrimi din sămânța aruncată. Semănătorul este Hristos Domnul, sămânța Cuvântul lui Dumnezeu iar pământul sufletul omului.

Preasfinția Sa a binecuvântat pe toți cei prezenți la Sfânta Liturghie și i-a îndemnat pe credincioși să rămână statornici în credință și păstrători ai identității neamului românesc.

Răspunsurile la strana au fost date de către Corala Episcopală din Miercurea Ciuc.