Astăzi, 6 mai 2024, în Sfânta și Marea Duminică a Paștilor, la Catedrala Episcopală din Municipiul Miercurea Ciuc a fost săvârșită, sub protia Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, slujba Vecerniei numită și „A doua Înviere”.

În cadrul acestei slujbe, precum prevede rânduiala tipiconală a perioadei Penticostarului, a fost citită de pe amvon, în bătaia clopotelor, de către slujitorii Sfintelor Altare, Sfânta Evanghelie de la Sfântul Ioan 20, 19-25, care amintește de arătarea în prima zi a săptămânii, ucenicilor săi, a Mântuitorului celui Înviat.

În cadrul cuvântului de învățătură rostit, Pc. Pr. Teodor Bijec, Vicar Eparhial, a întărit faptul că arătarea Mântuitorului i-a încredințat pe aceștia – precum și pe noi toți – de realitatea Învierii Sale, făcând din aceia care-I urmează Lui, martori și mărturisitori ai adevărului Învierii.

La finalul sfintei slujbe, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii veniți în număr mare și i-a îndemnat la stăruință în credință și în dreaptă mărturisire.

Hristos a înviat!

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu