Duminică, 15 ianuarie 2017, la invitația Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părintele Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a Slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de Ierarhul locului, în cadrul comunității parohiale „Bunavestire” din localitatea Deva, înconjurați fiind un sobor sporit de preoți și diaconi, în fața unei mulțimi de credincioși și credincioase.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei si al Harghitei, le-a vorbit credincioșilor prezenţi despre recunoștinţă și despre ascultarea de Dumnezeu, precum și despre numeroasele foloase pe care aceasta le aduc oamenilor doritori de mântuire: „iată că s-a întors mulțumitor samarineanul care nu era de credința lor. Singur samarineanul a avut inima plină de iubire față de Dumnezeu, care l-a creat. Sfântul Ioan Gură de aur ne spune că: s-a întors samarineanul și Domnul a fost foarte durut, și a întrebat unde sunt restul oamenilor vindecați, restul de nouă…Iată că răspunsul îl aflăm tot de la Acesta, anume că doar samariteanul străin a  venit a da slavă lui Dumnezeu. Indicația lui Dumnezeu este clară, anume, omenitatea căzută și tăvălită-n dezmerdările acestei lumi, restaurată prin pocăință, adică schimbarea minții și firii primește prin ascultarea de Stăpânul Ceresc posibilitatea mântuirii”.

La finalul Sfintei Slujbe au urmat mulțumiri adresate de Ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Gurie, Preasfințitului Părinte Andrei și clerului pentru împreună slujire, precum și credincioșilor pentru faptul că au lăsat toată grija vieții, arătându-se cu recunoștință Împăratului Hristos Dumnezeu, pentru toate darurile cele bogate revărsate asupra frățiilor lor.

 

Secretariatul Eparhial,

Sectorul media și comunicații