În Duminica a 16-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Efrem cel Nou” din Bilbor, Protopopiatul Călimani, județul Harghita. Alături de cei doi episcopi au coliturghisit un sobor de ieromonahi și preoți din eparhie, dar și din împrejurimi. 

La chinonic, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a rostit un bogat cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți.


După otpustul Sfintei Liturghii, cei doi Ierarhi, împreună cu preoții slujitori, au săvârșit rânduiala Parastasului pentru vrednica de pomenire, doamna Preoteasă, Ileana Apostol. Răspunsurile la strană au fost acordate de către un grup de teologi de la Facultatea de Teologie din Cluj Napoca.

După săvârșirea Parastasului, Ierarhul locului a rostit un cuvânt de mulțumire adresat Preasfințitului Părinte Ignatie, fiu al satului, ieromonahilor, preoților și credincioșilor prezenți la Dumnezeiasca Liturghie. Preacucernicul Părinte Apostol Dumitru, Protopop al Protopopiatului Călimani, le-a mulțumit celor doi Ierarhi pentru rugăciunile necontenite, aduse Preamilostivului Dumnezeu și pentru dragostea cu care au venit astăzi să slujească în Biserica Parohiei Bilbor. 

La momentul potrivit, Preasfinția Sa a oferit câteva distincții de vrednicie:  „Crucea Eparhială pentru mireni” a Episcopiei Covasnei și Harghitei – domnului Trif Ilie, fost Primar al Comunei Bilbor (1996 – 2020), „Crucea Eparhială pentru mireni” a Episcopiei Covasnei și Harghitei – domnului Toader Vâlcan, iar Crucea „Ordinul Mărturisitorii Credinței Străbune”- domnului Hângan Ilie Daniel, Primarul Comunei Bilbor, județul Harghita.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu