Duminică 20 mai 2018, credincioși de toate vârstele au venit din localitate și din împrejurimi pentru a primi binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, care a slujit în Parohia Sărmaș înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură a amintit despre chipul jerfelnic al rugăciunii lui Hristos, rugăciune care lucrează toate în toți. Această rugăciune a făcut din cei care își asumă înfierea Tatălui, sfinți și martori mărturisitori ai Dumnezeirii celei întreit sfinte.

După terminarea Sfintei Liturghii un număr de aproximativ 400 de tineri îmbrăcați în costume populare, veniți din Harghita și Republica Moldova au participat la a zecea ediție a festivalului „Cântec, joc și voie bună”, Evenimentul face parte dintr-un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, iniţiat de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni  a cărui Președinte este Dna.Inspector Elena Mândru şi se derulează sub patronajul Episcopiei Covasnei şi Harghitei.

Înaintea festivalului, copiii îmbrăcați în costume populare au mers la monumentul eroilor din localitate, pentru a aduce un omagiu celor care au căzut pe câmpurile de luptă.