În ziua de Sâmbătă, 16 Martie, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei mutați în veșnicie la Mănăstirea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Moglănești – Toplița.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Postul cel Mare este urcuș spre învierea sufletului din moartea spirituală. Sfântul Vasile cel Mare ne îndeamnă: „În post slăbim trupește dar ne întărim duhovnicește, reducem hrana materială, dar sporim hrana spirituală prin rugăciune, prin citirea cărților duhovnicești, spovedanie și împărtășirea cu Sfintele Taine. Mântuitorul Iisus Hristos a postit 40 de zile în pustie pentru a ne arăta că nimeni nu se poate lupta cu duhurile rele și patimile întunecate și egoiste fără a dobândi lumina Harului Duhului Sfânt prin post, prin rugăciune și unirea cu Dumnezeu cel veșnic și nepieritor.

Astăzi îi pomenim cu multă nostalgie pe cei trecuți în lumea veșniciei și îl rugăm pe Tatăl cel ceresc să-i așeze acolo „Unde nu este durere, nici întristare, nici suspin ci viață fără de sfârșit!”

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei