Duminică, 31 Iulie 2016, Preasfințitul Părinte Andrei a slujit Sfânta Liturghie în parohia Poiana Veche, protopopiatul Călimani, Județul Harghita înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Parohie Poiana Veche se întemeiază între anii 1935-1936, fiind construită o Biserică din lemn dar aflându-se sub ocupație hortistă este incendiată în anul 1943. În 1990, nu departe de temelia celei vechi arse, se pune temelia unei noi Bisericii , „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, iar părintele Vasile Tănase păstorește această parohie din anul 1996 iar Preasfinția Sa i-a acordat distincția de Iconom Stavrofor.

Preasfinția Sa, în cuvântul de învățătură adresat poporului subliniază: „Cauza slăbănogirii sunt păcatele, Hristos Domnul și-a vindecat consăteanul prezentat cu multă dragoste și înconjurat de cei din jur. La vindecat mai întâi sufletește apoi trupește. Oamenii după săvârșirea minunii nu îl slăveau pe Hristos care credeau că este om înzestrat cu puteri supranaturale ci îl slăveau pe Dumnezeu. Mesajul Evangheliei, Hristos este Dumnezeu!”

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu