Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, miercuri-8 Martie a.c., cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Sectorul Social Filantropic al Episcopiei Covasnei și Harghitei a desfășurat o acțiune filantropică la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din localitatea Frumoasa- județul Harghita, oferind pachete celor prezenți, iar doamnelor flori.

Domnul Ion Pătrașcu- șef centru, dimpreună cu beneficiarii Centrului au primit cu multă bucurie, și emoție, pe voluntarii noștri care au pornit în această acțiune cu gândul de solidaritate și de a mai uşura nevoile celor îngrijiţi aici şi a le alina bătrâneţea.

Centrul oferă mai multe servicii celor 50 de persoane care sunt internate,cazare şi masă, asistenţă medicală, îngrijire şi supraveghere, asistenţă socială, programe de ergoterapie, fiind aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului –Harghita.

Reprezentantul episcopiei cu sprijinul, dragostea și bunătatea maicii starețe de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului-Izvoru Mureșului,Stavrofora Miriam Oprea, precum și a unor buni credincioși, a împărțit doamnelor flori, și tuturor celor prezenți iconițe, alimente și articole de îmbrăcăminte. Această acțiune are ca scop și arătarea solidarității și a iubirii creștine față de semenii aflați în nevoi și în dureri, precum spune Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos: „Poruncă nouă vă dau vouă: să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul” (Ioan 13, 34 )

 

Sectorul Social Filantropic