Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, zilele acestea s-au desfășurat mai multe activități filantropice în parohiile din Episcopia Covasnei și Harghitei.

Astfel, voluntari ai Sectorului Social Filantropic din cadrul eparhiei au vizitat copii care se află la Centrul de Primire și Intervenție în regim de urgență în caz de abuz, neglijare, exploatare, trafic și migrație din Miercurea Ciuc, dăruindu-le îmbrăcăminte și dulciuri. Centrul se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita.  Aici, am fost primiți de Csiszer Csaba -șef centru, și de Butunoi Gavril- inspector de specialitate, care împreună cu alți colegi, analizează fiecare caz, evaluează, supraveghează, și oferă consiliere copiilor.

O altă vizită, a fost cea de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din localitatea Frumoasa- județul Harghita, unde cele 50 de persoane care beneficiază de servicii, au primit din partea voluntarilor îmbrăcăminte și pâine. Centrul este condus de către domnul Pătrașcu Ion și se află în subordinea DGASPC- Harghita.

Au mai avut loc și alte acțiuni filantropice, după cum urmează:

  • În parohia Bălan, preoții Laurențiu Panciu-secretar eparhial și Cristian Cristinoi, au desfășurat o acțiune de ajutorare cu alimente și îmbrăcăminte pentru persoanele sărace din comunitate, dar și familiilor care au mulți membrii în întreținere. Acțiunea s-a desfășurat după ce în comunitate s-au desfășurat mai multe activități de cateheză cu tinerii dar și părinții acestora.
  • În parohia Odorheiu Secuiesc II, părintele paroh Ioan Axintioaie Ioan a ajutat mai multe persoane aflate în nevoie, care trăiesc în condiții grele cu produse alimentare și articole vestimentare.
  • În parohiaGheorgheni I și II s-a desfășurat acțiunea socială cu titlul ”Atât iubești cât dăruiești” coordonată de preoții parohi Nan Emil Antim și Vatamanu Elisei în parteneriat cu Liceul Sfântul Nicolae din Gheorgheni. Beneficiari au fost cei 50 de rezidenți ai Centrului de îngrijiri Gheorgheni care au primit alimente și pachete cu dulciuri realizate cu bani din donații ale credincioșilor din cele două parohii și ale celor 15 elevi voluntari ai acțiunii.
  • În parohia Toplița VI, preotul paroh Filip Bogdan Alexandru, a fost in mijlocul familiilor nevoiașe cu daruri si dulciuri. S-au săvârșit rugăciuni împreuna cu ei si li s-a  prezentat o cateheza despre Sfintele Patimi si despre Sfintele Pasti, Înviere a sufletelor noastre. Au participat 22 de copii și părinții lor care au primit cu bucurie în suflet cuvântul de învățătură și darurile din partea parohiei.
  • În parohia Voșlăbeni, preotul paroh Vașloban Claudiu Pimen, a organizat o acțiune de binefacereîn cadrul căreia au fost împărţiţi cozonaci tuturor persoanelor în vârstă, dar şi familiilor nevoiaşe.
  • în Parohia Ortodoxă Covasna- Voineşti, preotul paroh Măciucă Ioan Ovidiu a donat unui număr 80 de persoane cu situaţie materială precară pachete,  conţinând alimente de bază: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, pateuri, dulciuri, sucuri şi carne de miel.