Astăzi, 27 Ianuarie 2019, în Duminica „Vindecării orbului din Ierihon”, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia „Întâmpinarea Domnului” din Zencani – Toplița, județul Harghita.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa le-a rostit celor prezenți: „Evanghelistul Luca în capitolul 18 versetele de la 35-43 prezintă „Vindecarea orbului din Ierihon”, Bartimeu cum îi dă numele Evanghelistul Marcu. Liniștea orașului Ierihon era tulburată de convoiul Mântuitorului Iisus Hristos. În momentul în care orbul a auzit că trece Iisus din Nazaret a început să strige: „Iisuse, Fiul lui David fie-Ți milă de mine!” El a recunoscut descendența trupească din viața lui David, iar tatăl lui David era Esei. Bartimeu nu era un om incult, el asculta Scriptura și tâlcuirile ei. Dacă până la venirea Domnului în Ierihon cerșea pe marginea drumului pomană de la trecători, de la Fiul lui David cerșește vederea. Mântuitorul Iisus Hristos a transformat sentimentul „milă” în faptă „a milui”. Strigătul disperat „Miluiește-mă!” era singura lui șansă de a se vindeca. Bartimeu a avut o rugăciune stăruitoare. Noi să știm cui să ne rugăm și să participăm cu toată credința și atunci sinergia, participarea sau conlucrarea omului cu Dumnezeu ne vindecă de bolile trupești și sufletești.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a dăruit Pc Preot Paroh Friciu Ioan, Domnului Primar al Municipiului Toplița Stelu Platon și Membrilor Consiliului Local ai Primăriei Municipiului Toplița, „Diploma Omagială a susținătorilor satului românesc în Episcopia Covasnei și Harghitei.”

După terminarea Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a binecuvântat noua Capelă mortuară cu hramul „Învierea lui Lazăr” din incinta Bisericii.