Astăzi, în Duminica a treia după Rusalii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Schimbarea la Față” din Sita Buzăului județul Covasna.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a tuns în rasofor pe surorile: Maria care a primit numele de Mitrodora și Cosmina care a primit numele de Xenia.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a amintit tuturor celor prezenți despre necesitatea asumării chemării Dumnezeiești. Dorința curată a omului de a căuta Împărăția cerească (Matei 6,33) și de a o valoriza înaintea tuturor lucrurilor lumii se transpune în cuvintele Evangheliei zilei de astăzi: „Evanghelia care s-a citit în această Duminică este încărcată de simbolism duhovnicesc. Evanghelistul Matei ne spune care este chemarea ce vine din partea Mântuitorului pentru a moșteni Împărăția cerurilor. Grijile vieții nu se referă numai la cele de trebuință pentru susținerea vieții de aici, materiale, ci se referă la grija pe care omul trebuie să o aibă pentru a nu-și pierde sufletul, ci de a-l câștiga pentru veșnicie. Neorânduiala din afară este de multe ori oglinda neorânduielii din suflet. Astfel, omul este chemat spre a căuta ceva mai înalt, care să-l înnobileze și să-i dăruiască un rost mântuitor. Sfântul Ioan Gură de Aur spune: ceea ce este ochiul pentru trup, este mintea pentru suflet. Să rânduiască Bunul Dumnezeu să fim cu ochii minții, ai sufletului și ai trupului curățiți prin harul ce se revarsă din Izvorul cel curat al Sfintei Treimi, oameni ai echilibrului duhovnicesc, pentru a călca peste alipirea de lucrurile care trec, știind ca să le folosim ca daruri ale lui Dumnezeu, și fără a ne lăsa inima robită de ele, pentru ca văzând lumina cea curată a lui Hristos să ne lăsăm călăuziți de aceasta și să ne fie însoțitoare pe calea Împărăției Cerurilor ”.

În timpul Sfintei Liturghii, la momentul potrivit, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Petru Emanuel Galanton, coslujitor la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Floroaia Mare protopopiatul Buzăul Transilvan județul Covasna.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.