Episcopia Covasnei și Harghitei anunță că în Eparhie se vor oficia slujbele religioase în conformitate cu recomandările emise de autorități și valabile la nivel național. În cadrul Sfintelor Slujbe va fi rostită rugăciunea transmisă de Patriarhia Română. În această perioadă când Epidemia Covid-19 (Coronavirus) bântuie neamul omenesc, Biserica se roagă pentru fii și fiicele ei, iar Hristos nu trebuie închis în „carantină”, El este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, la El trebuie să alergăm. Dumnezeu i se adresează Prorocului Daniel și prin el nouă tuturor: „Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!” (Daniel 10; 19).

Îndemnăm fii și fiicele duhovnicești ale Eparhiei Covasnei și Harghitei să înmulțească rugăciunea în condițiile actuale nădăjduind în mila lui Dumnezeu că vor trece și aceste clipe și vom fi păziți și apărați și vom învăța din cele pe care le trăim în aceste zile cât de mici suntem în fața lui Dumnezeu și cât de îndoielnică și puțină este credința noastră.

Aceste încercări vin asupra noastră din cauza înmulțirii păcatelor pe pământ, a lipsei de credință și de pocăință în fața lui Dumnezeu. Să ne rugăm ca Dumnezeu, Făcătorul cerului și al pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute să abată de la noi primejdia ce ne-a cuprins și toată boala aducătoare de moarte.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Covasnei și Harghitei

 

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Alexandru Moroianu