Vineri, 8 Septembrie, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei alături de Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi au slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Nașterea Maicii Domnului” din Moglănești Municipiul Toplița, județul Harghita.

Răspunsurile la strana au fost date de către o parte din membrii grupului de cântăreți de la Catedrala Mitropolitană din Iași.

La chinonic cântăreața de muzică populară, doamna profesoară Mariana Anghel a cântat câteva pricesne închinate Maicii Domnului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii și pentru binefăcătorii Sfintei Mănăstiri și cei care odihnesc în cimitirul mănăstirii.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul iar la sfârșit Preasfințitul Părinte Andrei a mulțumit ierarhului coslujitor, soborului de preoți, cântăreților și tuturor ctitorilor și binefăcătorilor Sfintei Mănăstiri.