Duminică, 29 Septembrie 2019, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în Parohia Platonești din județul Harghita, care are ca hram „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a rostit credincioșilor: „Tema centrală a pericopei de astăzi este iubirea față de semeni. Iubirea față de vrajmași era lucru necunoscut grecilor, romanilor și iudeilor. La evrei era considerat aproape doar cel de un neam cu ei, iar cei de alt neam erau considerați vrăjmași de aceea Mântuitorul le spune: „Iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine” (Luca 6; 35). Referitor la acest verset Ilie Miniat spunea: „Omul care păzește această poruncă face să înceteze toate răutățile din lume, aduce pacea cerului pe pământ și preface pământul în cer. Omul care păzește această poruncă se ridică la înălțimile desăvârșirii care îl face asemenea cu Dumnezeu”. Avem pildă în Faptele Apostolilor capitolul 7 versetul 60 : „Doamne nu le socoti lor păcatul acesta”, așa se ruga Sfântul Arhidiacon Ștefan. Trăim într-o lume a urii, a răzbunării, a minciunii, a dezbinării, într-o lume care se îndepărtează de învățătura Mântuitorului Hristos, într-o lume în care patimile au ajuns pentru unii virtuți, iar poruncile Bisericii sunt date uitării. Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne dăruiască tuturor duh de pace, duh creștinesc și duhul iubirii față de semeni.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Bobric Gheorghe Marius a fost hirotesit Iconom, iar capela mortuară cu hramul „Învierea fiului văduvei din Nain” a fost binecuvântată.