Patriarhul Daniel a fost prezent miercuri seară la Palatul Parlamentului, la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului României. Ședința a fost dedicată primirii mesajului domnului Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, cu ocazia deschiderii celei de‑a doua sesiuni parlamentare din anul 2021.

Mesajul transmis de Igor Grosu în plenul reunit al Legislativului României a fost unul plin de gratitudine și de optimism privind relația inter-parlamentară București-Chișinău.

Igor Grosu a spus că România este „principalul avocat” al Republicii Moldova integrarea europeană și a mulțumit pentru „sprijinul dezinteresat” din timpul pandemiei.

„Vin să vă mulţumesc pentru sprijinul constant şi mereu oportun pe care l-a acordat statul român Republicii Moldova pe parcursul a trei decenii de la declararea independenţei. România este principalul avocat al Republicii Moldova în aspiraţiile sale de integrare europeană şi sperăm că următorii ani vor fi decisivi în efortul nostru de apropiere de Uniunea Europeană”, președintele Parlamentului Republicii Moldova potrivit Agerpres.

„Vin să vă mulțumesc public pentru mâna frățească întinsă dezinteresat de România într-un moment de cumpănă pentru Republica Moldova în timpul pandemiei de COVID-19”.

„Acum un an și jumătate, pandemia ne-a prins cu o guvernare fără legitimitate, coruptă, incompetentă, cu instituții fragile și oameni deznădăjduiți. De aceea, modul exemplar în care a reacționat atunci statul român din puținul pe care îl avea și cu problemele proprii pe care le avea ne-a ajutat foarte mult în combaterea pandemiei. Dar cel mai important, a salvat sute și poate mii de vieți românești. Vă suntem sinceri recunoscători pentru aceasta”, a precizat Igor Grosu.

„Avem datoria să facem ca oamenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască mai în siguranță și mai bine acasă împreună în Europa unită”, a spus el declarându-se convins că „putem face dn relația noastră inter-parlamentară un punct cheie al parteneriatului frățesc și strategic dintre cele două state atât în proces de integrare europeană, dar și în abordarea provocărilor pe care le avem cu toții: pandemie, creștere economică durabilă, scăderea populației și creșterea inegalităților economice și sociale”.

„Mă aflu aici pentru a transmite un mesaj de încredere și de îndemn la acțiune: Hai să dăm mână cu mână și să construim un viitor comun aici la noi acasă în Europa!”, a spus la final liderul Parlamentul de la Chișinău.

Sursă foto: Ziarul Lumina