În Duminica Sfinților Părinți după trup ai Domnului, Preasfințitul părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Evanghelistul Matei în capitolul I prezintă nașterea omenească a Mântuitorului Hristos. Evanghelistul sare de la tată la nepot sau strănepot punând accent pe continuitatea împăraților, iar Evanghelistul Luca prezintă nașterea dumnezeiască din tată în fiu. De la Adam și până la David evreii au fost conduși de judecători, iar de la David până la mutarea în Babilon au fost conduși de regi. De la mutarea în Babilon și până la Hristos au fost păstoriți de arhierei. De la Avraam și până la Hristos avem 42 de nume. Evanghelistul Matei se adresează conaționalilor săi prezentând natura umană a Mântuitorului Hristos. Știm că Fiul lui Dumnezeu a luat trup cu voia Tatălui și cu împreună lucrarea Duhului Sfânt care a adumbrit-o pe Fecioara Maria. Prin Întruparea Sa Hristos a vrut să ne restaureze înfiindu-ne și ridicându-ne la Dumnezeiasca Slavă a frumuseții cerești.”

Răspunsurile au fost date de către corala Catedralei Episcopale.

După slujba Pavecerniței și a Litie Corala Preoților din Miercurea Ciuc, Corala Catedralei Episcopale, Corala Parohiei Miercurea Ciuc II, credincioșii Parohiei Livezi și un grup de chitariști din Miercurea Ciuc au susținut un concert de colinde. La sfârșit Preasfinția Sa a ținut un cuvânt ziditor de suflet despre colinda în tradiția românească , cei prezenți au primit daruri din partea Centrului Eparhial.