Joi 9 iunie 2016 cu ocazia marelui Praznic al Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei , a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”din Toplița-Vale județul Harghita, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită slujba parastasului în cinstea eroilor neamului nostru românesc, care si-au dăruit propia lor viață pentru demnitatea și libertatea poporului român și pentru apărarea credinței noastre strămoșești, la Mausoleul de la Gura Secului.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Andrei, le-a vorbit celor prezenți despre jertfa eroilor neamului. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să ia aminte la izbânda înaintașilor și să participe la unitatea națională. În cinstea eroilor neamului au fost adresate mai multe alocuțiuni, Primar și Prefect iar reprezentanții celor mai importante instituții locale și centrale au depus coroane de florii. Momentul comemorativ s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei din Miercurea Ciuc.

 

Consilier Comunicații Media Alexandru Moroianu