În Duminica a 10 – a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Russe – Bulgaria, la Catedrala Episcopală ,,Sfântul Ierarh Nicolae” și ,,Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc, județul Harghita.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe Ierodiaconul Lavrentie Bejenaru pe seama Schitului ,,Sfântul Ierarh Vlasie” din municipiul Miercurea Ciuc.

Ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Andrei, a vorbit credincioșilor despre pericopa evanghelică de astăzi, Matei – Capitolul 17, versetele 14-23. Evanghelistul Matei, pe bolnavul din evanghelie îl numește lunatic, datorită crizelor bolii pe care acesta le avea și care se manifestau în funcție de fazele lunii. Minunea vindecării acestui om are loc după Praznicul Schimbării la Față a Domnului, în localitatea Deburia. Demonii se manifestau asupra copilului prin muțenie și surzenie. Lumea secularizată de astăzi este o lume, un produs al acestui soi de demoni. Câți tineri de astăzi nu sunt muțiși surzi? Biserica îndeamnă generația tânără să fie o generație care ascultă și de Cer, nu doar de pământ.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, o mulțime de credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine.  La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Naum a mulțumit Preasfințitului Părinte Andrei pentru invitația de a sluji împreună pentru prima dată la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala ,,Pocrov” a Catedralei Episcopale.

© Episcopia Covasnei și Harghitei / Arhid. Alexandru Moroianu